Frakta billigare - Upp till 60% lägre fraktpris

loading...

2011


Gör en enkel och betydande insats för miljön!

 

DHL är en av speditörerna som är ISO certifierad för miljö. ISO 14 001. Vi på Fraktnätverket anser både deras miljö och kvalitetscertifiering bidrar till nöjdare kunder. Kontinuerligt arbetar DHL för att förbättra deras kvalitets och miljöarbete gentemot deras kunder. Företaget granskas av fristående och oberoende företag för att kunna behålla sina certifieringar.

 

DHL Miljöfrakt är en del av DHL SERVICE POINT och DHL PAKET för privatpersoner. För så lite som 10 kr extra per sändning, upp till 20 kg, kan dina kunder på ett mycket konkret sätt minska tillskottet av växthusgaser. Priset baseras på vad det i genomsnitt kostar att miljöeffektivisera transporten med hänsyn till vikt och sträcka. Du kan se det som att vi erbjuder marknaden ett visst antal miljöfraktsandelar där varje andel motsvarar en försändelse. Antalet tillgängliga andelar är direkt kopplat till hur många bilar och vilken kapacitet vi för stunden kan erbjuda av förnyelsebar frakt – dag för dag, timme för timme...

Läs mer om DHL:s arbete för en bättre miljö och hur du kan bidra

Fråga: Senaste gången som du avbrött ett köp på internet, vad berodde det på? (Fler svar möjliga)

 

Att kunna erbjuda sina kunder konkurrenskraftig och rimliga fraktkostnader är viktigt. Detta visar PostNords senaste e-barometer*. Lika viktigt som att ha en rimlig fraktkostnad är att tydligt visa vad fraktkostnaden kommer bli. Enligt undersökningen kan man utläsa att fraktkostnader som presenteras sent i köpprocessen kan göra att kunder avbryter sitt köp.

 

Enligt en undersökning gjord av "E-barometern Q2 2011" kan man utläsa att fraktkostnader som läggs på i sista stund påverkar det slutgiltiga beslutet om att genomföra köpet eller inte. Närmare 33% svarar att otydliga eller tilläggskostnader i samband med frakt har gjort att dem avbrutit ett pågående köp i en ehandel. Detta speciellt bland 18-29 åringar.

 

*E-barometern är en undersökning som genomförs av PostNord i samarbete med Svensk Distanshandel och HUI Research

Skrymmande eller fraktdragande vikt. Det finns flera begrepp som används flitigt. Många har nog hört ordet skrymmande tidigare, men hur fungerar det egentligen?

 

Att ett paket är skrymmande innebär att fraktpriset debiteras efter volymen och inte den verkliga vikten. Grundregeln är att större och lättare gods är skrymmande och tvärt om. I många fall kan detta kännas krångligt att förstå och räkna ut. Låt oss göra ett försök att förklara detta lite närmare för dig.

 

Hos speditören DHL som Fraktnätverket samarbetar med så räknas den fraktdragande vikten ut så här:

1.  Längden, bredden och höjden anges i meter och multipliceras med varandra.(Volymen)

2.  Multiplicera sedan volymen med 280.

 

Exempel: Anta att du har ett paket med måtten 20 x 20 x 20 cm, som väger 10 kg? är paketet skrymmande?

1.  0,2 x 0,2 x 0,2 = 0,008 m3 i volym.

2.  0,008 x 280 = 2,24 kg i fraktdragande vikt. Paketet är alltså inte skrymmande och paketet debiteras utifrån den verkliga vikten.


Vill du veta mer om detta, kontakta oss gärna

Många företag som är i behov av B2C tjänster, vanligtvis försändelser som skickas till utlämningsställen ifrågasätter ofta speditörernas täckning på utlämningsställen. Vi på fraktnätverket har gjort en sammanställning på hur många aktiva utlämningsställen de olika speditörerna har. Schenker - 1300, DHL - 1280, Posten - 1200.

 

Något som också är viktigt men dock betydligt svårare att jämföra är de olika speditörernas täckning ute i landet. Enligt vår mening så har Posten både ett försprång och bättre grundförutsättningar för att bygga och bibehålla en bra täckning. Däremot så är antalet ett faktum och täckningen varierar inte betydligt eftersom den bästa täckningen är dit man oftast skickar sina paket.

 

Fråga gärna din speditör eller vår samarbetspartner DHL om hur dem arbetar med sina utlämningsställen. DHL Kundservice - 0771 345 345

Drivmedeltillägg är något som vi alla hört talas om, men vad är det egentligen? Drivmedeltillägg eller också kallat DMT är ett tillägg som tillkommer utöver fraktpriset. Oftast anges detta i % eller i ett fast tillägg. Anledningen till varför detta är ett tillägg och inte inräknat i priset är nog en kombination av "försäljningsteknik" samt en försäkring mot snabbt stigande priser på bränslet. Bränsletillägget ligger utanför möjligheten för förhandling, varje månad ändras detta statistiskt. Speditören har en skyldighet att redogöra tydligt vad detta tillägget är.

 

Läs mer om drivmedeltillägget hos DHL, klicka här

Spara upp till 60% på
dina frakter som medlem!

 

Fraktnätverket erbjuder dig som företag ett medlemskap med tillgång till ett fraktavtal med förhandlade fraktpriser. Fraktavtalet avser ett komplett utbud på inrikesfrakt

 

Mer än bara låga fraktpriser...

  • Inga krav på fraktomsättning
  • Kostnadsfritt bokningsprogram
  • Kostnadsfri fakturering, PDF-faktura
  • Kostnadsfri daglig upphämtning
  • Ingen årsavgift
  • Eget kundnummer hos DHL
  • För att bli medlem betalar du endast en engångsavgift på 2 900 kr (exkl. moms).
  • 100% Nöjd garanti, är du inte nöjd får du pengarna tillbaka.

    Läs mer om medlemskapet, klicka här

100% Nöjd garanti

 
För oss är det viktigt att du som medlem till Fraktnätverket är nöjd med ditt fraktavtal. Därför arbetar vi alltid efter en 100% Nöjd garanti. Det innebär att skulle du anse att ditt fraktavtalet inte motsvarar det du förväntar dig eller ångrar ditt medlemskap så återbetalas hela anslutningsavgiften.
 

Mer information, läs våra villkor, klicka här

Våra  kundreferenser

Fraktnätverket har hjälpt oss genom att vi har fått ta del av transportavtalet hos DHL. Genom avtalet har vi sänkt våra kostnader kraftigt på våra inrikes frakter.

Genom vårt samarbete med Fraktnätverket har vi fått ett bra fraktavtal, vilket har betytt mycket för vår verksamhet. Det var enkelt att komma igång och vi är mycket nöjda med den snabba och trevliga support vi fått.

Som ett företag med små volymer hade vi väldigt svårt att förhandla fram bra avtal med fraktbolagen. Genom att gå med i Fraktnätverket och få tillgång till deras avtal, har våra fraktkostnader halverats! Med lägre fraktkostnader har vi kunnat sänka fraktkostnader mot kund och på så sätt öka vår försäljning.

Vi är en av Sveriges största grossister inom försäljning av mosaic. Vi har höga krav på vår logistikpartner och vi anser att DHL och Fraktnätverket verkligen uppfyller dessa krav, både när det gäller låga fraktpriser och hög kvalité. Deras fraktavtal har hjälpt oss att sänka våra fraktkostnader rejält och vi är väldigt tacksamma!